Paprika jablíčková pálivá
Ilika
Typicky maďarská mírně pálivá, silnostěnná jablíčková paprika.
Plody jsou ploše kulovité v technické zralosti světle zelené až krémově žluté, v botanické zralosti červené s průměrnou hmotností 90-100 g. Vysoce úrodná paprika s výbornou chutí, určena na konzervování - zpracování celých plod, nejlépe ve sladkokyselém nálevu. Vyniká chutí a aroma. Odrůda pro maďarskou národní specialitu – plody plněné zelím a konzervované v sladkokyselém nálevu.
výsadba: při výsadba v polovině května, můžete vyzkoušet zcela nový způsob ošetření vaší chilli papriky pomocí přípravku symbivit, což jsou mykorhizní houby, které se napojují na kořeny rostlinu papriky a přinášejí paprikám vodu a živiny. před vysazením rostliny dávkujeme 1 lžíci symbivitu pod kořeny chilli papriky a zahrneme zeminou. Rostlina má pak mnohem větší a silnější kořenový systém, je odolnější a silnější. Vyzkoušejte, sami uvidíte
pěstování: tato jablíčková paprika výborně reaguje na kapkovou závlahu. Vhodné i pro pěstování v nádobách na balkonech nebo na terase. Pěstováním v nádobách dosáhnete úplně stejných výsledků, je nutno ovšem papriky více zásobovat živinami. Existují speciální hnojiva přímo na papriky. Pokud paprika nemá dostatek živin, lze pozorovat opadavání a žloutnutí listů nebo dokonce mladých plodů.
Rostlinám je vhodné zajistit dostatek slunečního svitu, proto při pěstování v nádobách nebo v truhlících směřujeme rostliny více na jižní stranu.
Capsicum annuum L. / Paprika ročná
Balení 0,40 gram