Beta vulgaris L. var. vulgaris / Mangold
Mangold je velmi účinný v prevenci nádorových onemocnění, posiluje nervový systém, pročisťuje krev a díky obsahu železa se doporučuje při chudokrevnosti. Jeho nevýhodou je, že může mít mírně projímavý účinek. Výtečné dietetické vlastnosti mangoldu dnes oceňují především v balkánských zemích, Švýcarsku i v západní Evropě.
Příznivě působí proti kornatění cév. Mangold má oproti špenátu ořechovou příchuť a nikdy nechutná palčivě ani ostře. Nejčastěji se upravuje jako špenát,obsahuje velké množství kyseliny šťavelové.
Řapíkatá odrůda mangoldu, určená k řezu, s širokými listy, tlustými žebry a s řapíky až 6 cm širokými a 2 - 3 cm silnými. Čepele listů jsou světle zelené. V roce poskytuje několik sklizní. Seje se na jaře, sklízí po celý rok. Nevybíhá do květu.
Balení 3,00 gram