Středně raná odrůda s fialovým luskem dlouhým 10- 12 cm. Odrůda je bez pergamenové vrstvy, vhodná ke konzumaci v čerstvém stavu i mražení. Vařením se fialová barva mění v zelenou.
Balení 10 gram
Phaseolus vulgaris / Fazula
Fazol je teplomilná rostlina vyžadující pro své pěstování teplejší polohy se záhřevnými, lehčími až polotěžkými půdami. V osevním postupu ho zařazujeme do třetí tratě. Vyséváme, když teplota půdy neklesá pod 10°C a půda je dostatečně zásobena vláhou, což v praxi bývá od 1. dekády května do poloviny června. Postupným výsevem až do konce června můžeme prodloužit dobu sklizně. Důležitá je hloubka setí - 4 až 7 cm u fazolu keříčkového, 6 až 8 cm u fazolu tyčkového. Kultivujeme jenom do počátku kvetení, pozdější zásah do porostu zapříčiňuje sprchávání květů a negativně působí na zdravotní stav. Závlaha do počátku květu a v suchých letech zvyšuje výnos lusků.