Nabízíme vám semena v Evropě téměř neznámá, ale u každého, kdo ji zná,je ačokča velmi oblíbená zelenina.
plod: vypadá jako paprika a chutná jako okurka. Vejčité lusky mají v kuchyni všestranné použití, kterého se však většinou nedočkají, protože jsou výtečné za syrového stavu. Tato zelenina je známá též pod názvem divoká okurka, mexická okurka a pochází patrně z Mexika.
V syrovém stavu pomáhá proti cukrovce, snižuje cholesterol a vysoký krevní tlak. Používá se při léčbě respiračních chorob a preventivně působí proti ateroskleróze. Konzumuje se syrová, dušená nebo vařená,
použití i příprava: je obdobná jako u paprik. Plody lze i nakládat společně s okurkami, cibulkami a karotkou do chutných sladkokyselých nálevů nebo nakrájené na menší kousky sušit a přes zimu použít v kuchyni např. do zeleninových polévek. Malé plody mají za syrova velmi příjemnou hráškovou chuť, které se konzumují celé. Větší plody je lepší rozříznout, protože mohou obsahovat tvrdá semínka, které je lépe odstranit.
skladování: plody ačokči se skladují v chladu v lednici, kde vydrží čerstvé i několik dní.