Ze semen této bazalky vyroste bujně rostoucí odrůda vysoká 40 – 50 cm, listy jsou světlezelené barvy, velké, široce oválné, s bublinatým povrchem. Charakteristické aroma, podobné jako u DARK GREEN, avšak jemnější. Bazalka vhodná k těstovinovým pokrmům.
Velmi oblíbená bazalka
Odedávna se pěstuje spolu s rajčaty, myslím že pak má lepší chuť rajče i bazalka. Vyzkoušejte
Pro vytvoření kompaktní bohatě olistěné a rozvětvené rostliny je vhodné zaštipovat kvetoucí výhony. Čerstvou nať můžeme sklízet po celou vegetační dobu, pro sušení sklízíme nať na počátku kvetení a sušíme při teplotě do 35 °C, pro zachování typické vůně i chuti však doporučujeme čerstvé, jemně nasekané listy bazalky naložit do olivového oleje.
V kuchyni se používá do salátů, mletých mas a rybích pokrmů, do aromatických octů. Takové bazalkové pesto...mňam
Čaj povzbuzuje trávení a pomáhá u zánětů horních cest dýchacích.
Ocimum basilicum L. / Bazalka pravá
Balení 1,00 gram