Kvalitní odrůda pro rychlení puků od prosince do února. Puky jsou bílé, kompaktní, pevně uzavřené. Chuť téro zeleniny je mírně nahořklá.Čekanka salátová je v evropské kuchyni běžná, přesto, že se dá u nás dobře pěstovat, na našem jídelníčku chybí.
Hnojení: | N 80 kg N / ha |
P 100 kg P2O5 / ha | |
K 100 - 150 kg K2O / ha | |
HTS | 1,3 - 1,5 g |
v 1 g | 600 - 700 semen |
Vynikající, dieteticky hodnotná zelenina pro konzum rychlených puků v zimním období. Vyséváme v květnu do hluboko propracované půdy s pH minimálně 5,5. Rozteč řádků volíme od 30 do 50 cm. Po vzejití vyjednotíme na 10 - 15 cm. Kořeny sklízíme v září až v říjnu, když dosáhnou síly 3,5 - 4,5 cm. Z 1 m2 sklidíme cca 2,5 kg kořenů. Po seříznutí listů na 2 - 3 cm skladujeme kořeny až do rychlení při teplotě 1 - 2°C a vysoké vzdušné vlhkosti.Rychlíme v nádobách s pískem nebo v hydroponii, v temných prostorách nebo se zakrytím černou folií.
I | II | III | IV | V | VI | VII | VIII | IX | X | XI | XII | ||
DI BRUXELLES | výsev | ||||||||||||
sklizeň |
Cichorium intybus L. / Čakanka obyčajná
balení 0,60 gram