Drobnolistá tmavozelená bazalka kompaktního vzrůstu, s jemnou bazalkovou vůní se sladkým nádechem. Rostliny vynikají vyrovnaností, je vhodná pro pěstování v květináčích, truhlících i ve volné půdě.Pro vytvoření kompaktní bohatě olistěné a rozvětvené rostliny je vhodné zaštipovat kvetoucí výhon
bazalka pěstování: Pokud se rozhodneme pěstovat bazalku na okně, budete potřebovat kvalitní humózní zeminu. Tou naplníme nádobu nebo truhlík .Nádoba musí mít odtokový otvor, aby kořeny bazalky nezahnívaly. Na povrch nasypeme několik semínek. Ale pozor, jen tolik, kolik má růst v dané nádobě rostlin. Bazalka velmi špatně snáší přesazování. Semínka zatlačíme do zeminy a velmi zlehka zasypeme substrátem nebo pískem. Po výsevu udržujeme zeminu vlhkou a v teple.
použití bazalky v kuchyni:Čerstvou nať můžeme sklízet po celou vegetační dobu, pro sušení sklízíme nať na počátku kvetení a sušíme při teplotě do 35 °C, pro zachování typické vůně i chuti však doporučujeme čerstvé, jemně nasekané listy bazalky naložit do olivového oleje.
V kuchyni se používá do salátů, mletých mas a rybích pokrmů, do aromatických octů.
Ocimum basilicum L. / Bazalka pravá
Balení 0,60 gram