Bazalková vůně s nádechem skořice a anýzu. Vhodné k jídlům, kde je žádána nasládlá vůně.
Bazalka pěstování: odedávna se pěstuje jako kořeninová, léčivá i medonosná rostlina. Pro vytvoření kompaktní bohatě olistěné a rozvětvené rostliny je vhodné zaštipovat kvetoucí výhony.Pěkná dekorativní rostlina s olivově zelenými listy, purpurovými lodyhami a růžovými květy.
Semena bazalky velmi doporučujeme vysazovat bazalku vedle rajčat
Bazalka a její použití v kuchyni: čerstvou nať můžeme sklízet po celou vegetační dobu, pro sušení sklízíme nať na počátku kvetení a sušíme při teplotě do 35 °C, pro zachování typické vůně i chuti však doporučujeme čerstvé, jemně nasekané listy bazalky naložit do olivového oleje.
V kuchyni se používá do salátů, mletých mas a rybích pokrmů, do aromatických octů.
Čaj povzbuzuje trávení a pomáhá u zánětů horních cest dýchacích.
Keříčkovitě rostoucí letnička s výrazně aromatickou natí.
Balení 0,70 gram