Tento druh celeru je jeden z nejzdravějších celerů, velmi oblíbený v moderním stravování, velmi vhodný i do zelených smootie.
Prý je to afrodisiakum
Bulva řapíkatého celeru je menší, hlavní předností jsou typické dlouhé stonky řapíkatého celeru, které konzumujeme hlavně
syrové - jsou křehké a šťavnaté.
Řapíkatý celer je populární hlavně v zemích středomořských a obsahuje velmi mnoho vitamínů
Vegetační doba je asi o 30 dnů kratší než u celeru bulvového.
Semena vyséváme už koncem pnora při tepotě kolem 18 stupňů. Vzrostá semínka je třeba přesadit do větších sponů.
Pěstování je trošku pracnější, protože aby řapíky určené ke konzumaci zůstaly křehké a šťavnaté, musí se bělit.
Jak Bělit řapíky celeru?
Rostlina se sváže a obalí kousky lepenky. Postupně ho pak zahrnujete zeminou až vykukují jen zelené vršky listů.
Celer se pak vyndává ze země celý a řapíky se odřezávají těsně u bulvy, aby zůstal srostlý svazek listů.